BG CZ HU LT LV PL RO SK

Vremea rece amplifică afecțiunile articulare?


Descoperă eWalmark cel mai simplu magazin de la Walmark


Este foarte important ca, în această perioadă a anului, să ştim cum vremea rece poate afecta persoanele cu afecţiuni ale articulațiilor. În lunile reci, din cauza temperaturilor scăzute și activității fizice reduse, persoanele cu afecțiuni ale articulațiilor se confruntă cu dureri articulare și rigiditate.


afis crema


Durerea poate fi de scurtă durată sau cronică (pe o perioada mai mare de 2 luni) și poate varia în intensitate de la durere ușoară până la durere severă, care afectează calitatea vieții. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a preveni sau ameliora temporar durerile articulare.


  • Administrarea suplimentelor alimentare. Substanțe precum glucozamin sulfat și condroitin sulfat contribuie la păstrarea structurii normale a articulaţiilor, precum şi la menţinerea mobilităţii şi flexibilităţii articulare.

    Asigură protecție maximă pentru articulații cu Proenzi Rapid+

  • Proenzi® ArtroStop® Rapid+, cel mai eficient și inovator produs din gama Proenzi, conţine glucozamin sulfat și condroitin sulfat - substanțe care sunt componente ale structurii cartilajelor articulare – precum și complexul unic ExPur, ce are în compoziție colagen tip II și vitamina C.

  • Folosirea unguentelor cu rol antiinflamator. Extractul de Boswellia serrata și MSM sunt frecvent folosite în preparatele destinate ameliorării durerilor articulare. MSM are un efect benefic asupra înţepenirii articulaţiilor şi degradării tendoanelor, contribuind totodată la reducerea inflamaţiilor şi a umflăturilor. Extractul din coaja arborelui Boswellia serrata are efecte antiinflamatorii, contribuind la scăderea înţepenirii articulaţiilor, iar datorită efectului său antioxidant influenţează benefic articulaţiile degradate.

    Proenzi® ArthroStop® Cremă este un produs destinat aplicării pe zonele articulare dureroase și conține glucozamin sulfat, Boswellia serrata şi MSM, substanţe ce pătrund rapid prin piele şi acţionează prompt la nivel local prin diminuarea durerii articulare şi, în acelaşi timp, îmbunătățirea mobilităţii articulaţiilor.

  • Alimentația bogată în acizi grași Omega 3. Omega 3 reduce inflamația de la nivelul articulațiilor și îmbunătățește densitatea minerală osoasă.

Proenzi a ieșit în stradă! Mișcarea te ajută să ai o stare de spirit mai bună și să vezi totul cu alți ochi.

  • Activitate fizică. Chiar dacă vremea rece nu ne stimulează să facem sport putem efectua câteva exerciții fizice și în interior. Sunt recomandate mișcările ușoare de aerobic, yoga sau exerciții de consolidare a musculaturii. Pentru îmbunătățirea circulației sângelui în partea inferioară a picioarelor vă recomandăm următorul set de exerciții. Relaxarea coloanei vertebrale și întinderea mușchilor se poate obține prin acest set de exerciții.


Pe măsură ce înaintăm în vârstă, oasele își pierd din densitate, iar pentru a preveni acest lucru putem introduce în dieta de zi cu zi câteva alimente "minune". Dacă nu este protejat din timp, sistemul osos poate suferi modificări, uneori ireversibile. Citește aici despre importanţa calciului in dietă și de ce dieta este un factor foarte important în menţinerea sănătăţii oaselor.


Vârsta și leziunile de la nivelul articulațiilor pot favoriza leziunea cartilajului articular și declanșa osteoartrita, o afecțiune caracterizată prin degradarea cartilajului articular. Cele mai afectate articulații sunt articulațiile de la nivelul genunchiului, șoldului, mâinii și a coloanei vertebrale. Citește despre osteoartrită și tratamentul de întreținere pentru protecția și nutriția cartilajului articular aici.

Consultatie