BG CZ HU LT LV PL RO SK

Degradarea cartilajului articular în osteoartrită și tratamentul de întreținereDescoperă eWalmark cel mai simplu magazin de la Walmark


Osteoartrita este o afecțiune caracterizată prin degradarea cartilajului articular. Cartilajul articular învelește extremitățile osoase ale articulațiilor, iar distrugerea lui determină apariția durerii și a rigidității articulare. Cele mai afectate articulații sunt articulațiile de la nivelul genunchiului, șoldului, mâinii și a coloanei vertebrale.


Cauzele distrugerii cartilajului articular nu sunt cunoscute încă, dar există câțiva factori ce favorizează distrugerea cartilajului articular - obezitatea, vârsta, leziuni la nivelul articulațiilor. Debutul bolii este gradual și, de obicei, începe după vârsta de 40 de ani.


Tratamentul acestei afecțiuni se concentrează pe ameliorarea durerilor și îmbunătățirea funcției articulare.


Tratamentul de întreținere constă în administrarea unor suplimente alimentare ce conțin substanțe cu un rol important în protecția și nutriția cartilajului articular.


Glucozamin sulfat-ul - Glucozamină este o componentă naturală a glicozaminoglicanilor ce compun cartilajele și ajută la funcționarea corectă a articulațiilor. Aceasta este un component esențial ale structurii cartilajelor articulare și al altor țesuturi conjunctive - oase, ligamente și tendoane. Glucozamină are un efect condroprotector, condrorestaurativ și de diminuare a durerilor articulare.


Condroitin sulfat-ul - se găsește sub formă naturală în cartilajul de rechin. În organism condroitina este folosită în procesul de refacere a structurilor osoase lezate. Condroitina facilitează mișcarea cartilajelor fără apariția durerii.


Boswellin-ul - este un extract patentat din scoarța arborelui Boswellia Serrata. Acesta are proprietăți antiinflamatorii datorită triterpenelor din acidul boswelic care reduc sinteza de leucotriene.


Colagen de tip II - Colagenul este una din cele mai răspândite proteine. Colagenul de tip II este un colagen fibrilar alcătuit din trei lanțuri 1(II). Colagenul de tip II este considerat colagenul cartilajelor, acesta intrând în componența cartilajului hialin, elastic și în discurile intervertebrale. Colagenul de tip II contribuie la îmbunătățirea procesului de regenerare a cartilajelor articulare.


Vitamina C a€“ este o vitamină hidrosolubila implicată în sinteza colagenului. Vitamina C are un rol important în formarea colagenului, sprijină buna funcționare a sistemului osos și imunitar.

Compania Walmark oferă pacienților diagnosticați cu osteoartrită o serie de produse benefice acestora.Proenzi ArtroStop Rapid+ este cel mai eficient și inovator produs din gama Proenzi ArtroStop, special conceput pentru menținerea pe termen lung a sănătății articulațiilor. Acest produs este recomandat și persoanelor cu diverse afecțiuni articulare, uzura prematură a articulațiilor, persoane la care articulațiile portante sunt suprasolicitate, persoane cu malformații congenitale ale articulațiilor.


Proenzi ArtroStop Rapid+ conține extract de Boswellia Seratta care ajută la menținerea sănătății, elasticității și flexibilității articulațiilor.


Citeste si despre osteoporoza și cauzele demineralizării osoase.

Consultatie