BG CZ HU LT LV PL RO SK

Tratamentul artrozei, durerilor articulare, osteoporozei și traumatismelor locomotorii


Artroza

Boala artrozică (sau osteoartrita) şi osteoporoza afectează milioane de oameni, fiind două afecţiuni întâlnite în special în rândul persoanelor care inainteaza in varsta. Boala artrozică reprezintă o boală articulară degenerativă, caracterizată prin degenerescenţa cartilajului articular cu manifestări inflamatorii minime.

De ce se degradează cartilajul articular? Există mai multi factori care determină distrugerea cartilajului articular, dintre care aş enumera ereditatea, boli de nutriţie sau endocrine, precum şi factori locali cum ar fi obezitatea, suprasolicitarea articulaţiei, traumatismele.

Care sunt manifestările bolii? Boala artrozică debutează lent, cu dureri articulare ce apar la efort sau la mers, ce se pot ameliora la repaus, fiind insoţite de redoare şi uşoara tumefacţie articulară.

Ce se poate face după ce a fost stabilit diagnosticul? Tratamentul acestei afecţiuni constă în schimbarea stilului de viaţă prin efectuarea de exerciţii fizice, reducerea greutăţii corporale (la persoanele supraponderale), evitarea ridicării de greutăţi mari, evitarea frigului şi a umezelii; alături de tratamentul medicamentos ce constă în administrarea de analgezice, antiinflamatoare nesteroidiene sau medicamente patogenice (cum ar fi glucozaminsulfatul). Balneoterapia, kinetoterapia, fizioterapia pot avea efecte benefice în această afecţiune. În cazuri mai avansate, se recomandă intervenţia chirurgicală. Află cum te poate ajuta Proenzi® ArtroStop® RAPID + în această afecțiune.
Dureri articulare

Când durerile încep să apară, de obicei la început mai timid, iar cu timpul din ce în ce mai puternice, primul reflex este eliminarea acestora cu analgezice. Însă această decizie e una insuficientă, deoarece elimină simptomul dar problema la nivel articular rămâne. De fapt trebuie ajutat procesul de însănătosire a articulatiei.

Pentru ca durerile să nu revină şi ca să vă bucuraţi de articulaţii sănătoase, trebuie să acordaţi o atenţie specială regenerării articulației şi lichidului sinovial. Regula de aur: Unde-s doi, puterea creşte. Asiguraţi articulaţiilor o îngrijire completă prin folosirea produsului Proenzi® ArtroStop® Rapid +. Utilizaţi Proenzi® ArtroStop® Rapid + pentru o perioadă de două până la trei luni, după care faceţi o pauză de două luni în cadrul tratamentului. La acest tratament puteți asocia și Proenzi® ArthroStop® Cremă aplicată pe zonelor articulare dureroase pentru ameliorarea rapidă a durerilor.


Osteoporoza

Osteoporoza reprezinta o boala osoasa, mai des întâlnită în rândul femeilor postmenopauză, ce este caracterizată prin reducerea densităţii osoase, oasele devin fragile şi creste riscul de fracturi osoase.

De ce se produce demineralizarea osoasa? Există mai mulţi factori ce pot contribui la reducerea densităţii osoase cum ar fi genetici, antecedente în familie de fracturi osoase determinate de osteoporoză, deficienţa de hormoni estrogeni din menopauză, consumul excesiv de alcool sau cafea, fumatul, malnutriţia şi deficitul de vitamina D şi calciu, alimentaţia bogată în proteine, sedentarismul.

Ce se poate face după ce a fost stabilit diagnosticul? În primul rând trebuie schimbat stilul de viaţă prin efectuarea de exerciţii fizice (mers pe jos sau alergare uşoară), adoptarea unui regim alimentar bogat în calciu şi vitamina D, evitarea tutunului, a consumului de alcool şi a cafelei, administrarea suplimentelor nutritive cu calciu şi vitamina D.
Create special pentru susţinerea sănătăţii cartilajului şi funcţionarea corectă a articulaţiilor (indiferent că e vorba de cele ale genunchiului, ale şoldului, mâinilor sau coloanei vertebrale) produsele din gama Proenzi® ArtroStop® au efect pe termen lung pentru restabilirea sănătății oaselor şi articulaţiilor.

Consultatie